Shëndeti

Tri mënyra të thjeshta për përdorimin e hudhrës kundër gripit

Shpërndaje

Hudhra është një perime shumë e pasur me antioksidantë, vitaminë B6, C dhe mangan.

Studimet më të fundit për rolin e hudhrës tregojnë se ajo përmirëson imunitetin duke luftuar virozat dhe bakteret.

Kjo do të thotë se hudhra shkurton kohëzgjatjen e sëmundjes dhe zbut ashpërsinë e simptomave të të ftohurës.

Hudhra ndihmon edhe kundër bllokimeve të rrugëve të frymëmarrjes.

Shkencëtarët besojnë se vlerat e hudhrës i atribuohen një enzime sulfurike që quhet alicinë e cila aktivizohet në momentin e prerjes së saj.

Hani më shumë hudhër

Përdoreni hudhrën në formën natyrale të saj.

Konsumoni të paktën dy ose katër gramë hudhër të freskët për tu dhënë aromë dhe shije gatimeve tuaja.

Hudhrën mund ta përdorni në gatimet e salcës së makaronave, mishit të pjekur të pulës ose duke e kavërdisur me shparg.

Duhet të dini se çdo thelb hudhër peshon afërsisht një gram.

Hudhrën mund ta gatuani me vaj ulliri por ta kavërdisni lehtë që të merrni më shumë prej përbërësve të saj.

Hajeni të pagatuar

Hajini thelbinjtë të gjallë ose duke i shoqëruar me pak mjaltë apo vaj ulliri.

Nëse hani hudhër çdo ditë, do të forconi sistemin imunitar dhe gjasat që të sëmureni me sëmundjet e stinës do të jenë të pakta.

Kini kujdes sepse nëse hani më shumë hudhër jo vetëm që do të keni erë të keqe të gojës por edhe tension të ulët të gjakut.

Kufizoni konsumin e hudhrës në dy deri në katër thelbinj në ditë.

Ekstrakti i hudhrës

Hudhrën mund ta gjeni në formë lëngu ose kapsule.

Në formën e lëngut rekomandohet çerek luge çaji çdo ditë.

Suplementët e hudhrës nuk janë një trajtim efikas kundër të ftohurës.

Nëse preferoni suplementët atëherë mos merrni më shumë se dy kapsula prej 200 mg në ditë.

Disa suplementë mund të shkaktojnë alergji ndaj konsultohuni gjithmonë me mjekun. /AgroWeb/