Von der Leyen: Ballkani Perëndimor e ka të ardhmen në Bashkimin Europian

Shpërndaje

Ne jemi dakord që e ardhmja e Ballkanit Perëndimor është në Bashkimin Europian dhe ne duam ta çojmë përpara këtë, deklaroi sot presidentja e Komisionit Europian, Ursula von der Leyen. ”Patëm një takim pozitiv me Borut Pahor, presidentin e Sllovenisë”, shkroi presidentja e Komisionit Europian Ursula von der Leyen në Twitter, me rastin e marrjes nga Sllovenia të presidencës së radhës të Bashkimit Europian.

”Gjashtëmujori i presidencës së Sllovenisë në BE do të jetë thelbësor”, theksoi Von der Leyen. Më 1 korrik 2021 Sllovenia merr presidencën e radhës të Bashkimit Europian.