Hakerët kanë sulmuar procesin e regjistrimit në Maqedoni

Shpërndaje

Drejtori i Entit Shtetëror të Statistikave, Apostol Simovski, njoftoi sonte se uebfaqja e tyre është nën sulm të vazhdueshëm nga hakerat.

“Sidoqoftë, nuk ka të dhëna atje. Qëllimi është ndoshta të parandalojmë përdoruesit të mos jenë në gjendje të gjurmojnë informacionin tonë.

Në dy raste patëm një përpjekje për të goditur vetë procesin e regjistrimit, por të dyja u zmbrapsën me sukses. Asnjë dëm nuk është shkaktuar. Nuk e di nga janë, por e di që sot një përpjekje e tillë mund të bëhet nga kudo, pa e ditur se nga vijnë sulmet”, ka shpjeguar Simovski për emisionin “24 Analiza”.

Ai shtoi se ka grupe që duan të minojnë regjistrimin dhe ta shfaqin këtë publikisht dhe nuk e kuptojmë pse kjo është kështu.