Pica më e madhe në botë! 1,299 m² dhe 68,000 copë

Shpërndaje

Pizza Hut dhe YouTuberi amerikan Eric Decker, i njohur më mirë si Airrack, kanë bashkuar forcat për të krijuar picën më të madhe në botë, dhe rezultati është një pjatë që mbulon një sipërfaqe prej 1299 metrash katrorë.

Zinxhirit amerikan të restoranteve dhe krijuesit të përmbajtjes së videove iu desh të gjente një hapësirë ​​mjaft të madhe për t’i ndihmuar ata të thyenin Rekordin Botëror Guinness për picën më të madhe, dhe Qendra e Konventës në Los Angeles bëri pikërisht këtë.

Kështu, më 18 janar, ata zbuluan një picë që shtrihej në 1299.71 metra katrorë dhe një përfaqësues i Librit të Rekordeve Guinness konfirmoi se ishte pica më e madhe e bërë ndonjëherë.

Për të realizuar këtë detyrë, punëtorët e Pizza Hut fillimisht shtruan brumin, shtruan salcën e domates dhe më pas shtuan mbushjet. Kur gjithçka ishte vendosur, ajo u pjekur në copa, tha zinxhiri i restoranteve në një deklaratë.

Në total, 6,193 kilogramë brumë, 2,243 kilogramë salcë picash, më shumë se 3,991 kilogramë djathë dhe afërsisht 630,496 feta sallam janë bërë për të bërë këtë picë rekord.

Pizza Hut thuhet se vendosi të krijojë picën më të madhe në botë për të festuar rilançimin e saj Big New Yorker, një artikull i menusë që zinxhiri i restoranteve ofroi në vitet 1990.

Ata thanë gjithashtu se 68,000 feta të picës më të madhe në botë do të dhurohen në kuzhinat e supave.