Gazetarja serbe: Mos e barazoni Kurtin me Vuçiqin se NUK JANË NJËJTË, Kurti nuk ka vrarë!

Shpërndaje

Pse e shqetëson kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, këtë qeveri dhe opozitën nacionaliste, si dhe shoqërinë shumicë serbe të helmuar nga propaganda?

Së pari, sepse nuk ka gjalpë në kokë, si ata që janë në skenën politike të Serbisë.

Sepse ai nuk ishte i përfshirë me ta.

Ai nuk ka vjedhur, nuk ka vrarë, nuk ka bërë krime.

Sepse ai u arrestua dhe u burgos për pjesëmarrje në demonstratat kundër Sllobodan Millosheviqit duke mbrojtur popullin e tij nga politika kriminale e Millosheviqit.

Çfarë pret opozita nacionaliste e Serbisë pas 30 vjetësh nga ata që filluan luftërat, ishin frymëzimet e tyre, të cilët punuan me përkushtim dhe sistematikisht në propagandën e luftës, morën pjesë në luftën e Kosovës, morën pjesë në terrorin kundër popullatës shqiptare?

Sa të tillë sot ndjejnë përgjegjësi, ata që ishin pjesëmarrësit, frymëzuesit, krijuesit, nxitësit dhe bashkëpunëtorët e tyre?!

Pse kanë armiqësi ndaj Kurtit?

Ata e kanë për shkak se Kurti ofron rezistencën përfundimtare ndaj budallallëqeve dhjetëvjeçare serbe dhe shfaqjes së tyre të forcës edhe kur ata dhe politika të tilla janë plotësisht të mundura.

Sepse Kurti e ka ende mbështetjen e gjithë komunitetit ndërkombëtar.

Sepse Kurti i tyre nuk është Thaçi.

Dhe ne të gjithë do të dëshironim të ishte.

Sepse, përveç gjithë kësaj, Albin Kurti ka treguar se, ndryshe nga pjesa më e madhe e skenës politike serbe, është nacional-shovinist dhe se përkundër sakrificave të mëdha në spastrimin etnik të popullit shqiptar, Kurti sot zgjat dorën e pajtimit dhe ndërton një politikë paqeje, ndërton institucionet e Kosovës dhe shoqërinë demokratike, në të njëjtën kohë duke mos dashur asnjë kompromis të kalbur me ata që po përpiqen ta shqyejnë atë dhe Kosovën.

Sepse Kurti e quan maç lopatë.

Sepse ai i paralajmëron ata.

Sepse, si kryeministër i Kosovës, Kurti beson se Kosova nuk është as shqiptare e as serbe, por një shoqëri civile multietnike, edhe pse që nga shpallja e pavarësisë, 93 për qind e popullsisë e përbëjnë shqiptarët, ai nuk e bën këtë. Ata nacionalizojnë shoqërinë kosovare prandaj Kurti beson se për këtë arsye formimi i Unionit të Komunave Serbe në Kosovë nuk është i mundur sepse është në kundërshtim me Kushtetutën e shtetit të Kosovës.

Sepse ai beson me të drejtë të plotë se Serbia duhet ta kompensojë dëmin që i ka shkaktuar Kosovës në njerëz dhe në të mira materiale!

Sepse Serbia ka kryer krime në Kosovë.

Pyetja shtrohet për ju “nevojë” “dodos” qytetarë të rremë demokratë të rremë dhe shovinistë të fshehtë

Çfarë nuk është e qartë për ju?

Dhe çfarë doni më shumë se çfarë nuk keni?

Opozita demokratike, kush tha nga ju ndonjë gjë për civilët shqiptarë dhe fëmijët e hedhur në gropa në Batajnicë kur ju erdhët në pushtet?

Kush ka raportuar se gazetari që raportonte nga veriu i Kosovës është sulmuar sot nga persona të maskuar?

Sa u përballët me të gjitha krimet, duke bërë një përzgjedhje se çfarë mund dhe çfarë nuk mund të paraqitet në publik?

Unë jam duke iu drejtuar kryesisht N1 sepse në RTS as nuk presim të dëgjojmë atë që “nuk duhet” të dimë.

Kufomat e kujt janë sjellë nga Kosova në frigoriferë vetëm pak kilometra larg Beogradit tuaj?

Kush e pengoi njohjen e së vërtetës? Kush më në fund i varrosi ato viktima edhe pas Sllobodan Millosheviqit?

Kush u gjykua për krimin?

Dhe ku është, më në fund, përgjegjësia juaj sot, kush ju jep të drejtën sot te thoni se Kurti kryeministër i Kosovës, shqiptar, te ankohesh se ai që lufton me kriminelët dhe trashëgiminë e viteve nëntëdhjetë nuk po bën diçka të mirë në vendin e tij?

Për faktin se ai ka të bëjë me Vuçiqin, me të cilin nuk mund të merreni, sepse në thelb nuk dalloni fare.

Sepse nuk i kaloni vijat e kuqe!

Dhe mos e barazoni Kurtin me Vuçiqin se NUK JANE NJEJT.

Mos relativizoni dicka të ndyrë për këto 30 vite me konfliktin sot në Kosovë.

Serbia u bëri dëm shqiptarëve dhe Kosovës që as nazistët nuk e bënë në Luftën e Dytë Botërore, dhe kjo është të mos e falësh kurrë.

Dhe ata falin..

Pavarësisht gjithçkaje, ata duan paqe, duan një të ardhme, duan që t’i lini të qetë sepse të gjitha të këqijat që u janë shkaktuar nga Beogradi në tridhjetë vitet e fundit, secili prej jush mban një pjesë të kësaj përgjegjësie.

Ju kërkoni të drejta, kërkoni zgjidhje më të mira, ju që nuk meritonit asgjë, as manastiret serbe në Kosovë, të cilat, meqë ra fjala, ruheshin nga po këta shqiptarë, ndërsa rojet e shtetit serb dogjën çdo xhami në Bosnje dhe gjithçka që nuk ishte në dy këmbë serbe.

Po kërkoni diçka sot?

Vetëm ju, të gjithë kolektivisht, mund të gjunjëzoheni si i madhi Willy Brant në Varshavë dhe të kërkoni falje të vërtetë për gjithëcka që keni dëmtuar dhe t’i lani njollën popullit serb.

Dhe ju që keni bërë keq

dhe ju që nuk gjykoheni

dhe ju që gjykoheni

dhe ju qe gjykoni

dhe juve që heshtni para aktit dhe që sot nuk ju lejohet ta paraqisni atë të vërtetë.

Kështu që ndoshta atëherë do të faleni.

Mbështetje e plotë për institucionet e Kosovës në zbatimin e demokracisë./RrugaPress/