​Droni i ri turk TB3 ngrihet në qiell për herë të parë (Video)

Shpërndaje

Prodhuesi turk i dronëve Baykar njoftoi të premten se modeli i tij i ri i mjetit ajror luftarak pa pilot (UCAV), Bayraktar TB3, përfundoi fluturimin e tij të parë për të shënuar njëqindvjetorin e vendit.

“Në njëqindvjetorin e Republikës së Turqisë, mjeti ajror pa pilot Bayraktar TB3 përfundoi me sukses fluturimin e tij të parë,” tha Selcuk Bayraktar, shefi i teknologjisë i firmës, në X.

TB3, një version i aftë për pistë të shkurtër i një tjetër prej dronëve të Baykar, TB2, u ngrit nga një pistë ajrore në Turqinë veriperëndimore.

“Është i pari i llojit të tij, që mburret me aftësinë për të palosur krahët dhe i aftë për të ulur dhe ngritur nga një anije,” vuri në dukje Baykar.

UCAV pritet të jetë në gjendje të qëndrojë në ajër për më gjatë, të ngjitet në lartësi më të larta dhe të mbajë më shumë armë se TB2.

TB2 është përdorur në konflikte në mbarë botën, nga Azerbajxhani në Libi dhe së fundmi në Ukrainë.

“TB3 është projektuar për t’u vendosur nga një aeroplanmbajtëse e sapo porositur, TCG Anadolu, e quajtur gjithashtu transportuesi i parë i dronëve në botë,” shtoi firma./AA