Kjo është Zvicra! Ushtria transporton me helikopter ujin për lopët nëpër bjeshkë (FOTO)

Shpërndaje

Helikopterët e ushtrisë zvicerane filluan transportin e ujit për në mijëra lopë të etura që po vuajnë në një thatësirë dhe valë të nxehti që ka goditur pjesën më të madhe të Evropës.

Enë të mëdha plastike të kuqe të varura nga helikopterët “Super Puma” bartën ujin për në fermat në malet Jura dhe në ultësirat e Alpineve.

Rreth 40,000 lopë kullosin në verë në kullotat e larta në kantonin e Vaudit në Zvicrën perëndimore dhe secili ka nevojë deri në 150 litra ujë në ditë, thanë autoritetet.

Dy pellgje të mëdha janë mbushur me ujë për të lejuar fermerët me tokë të arritshme nga rruga për të mbushur kamionët e tyre tank, thanë ata.

Disa dhjetëra fermerë kanë bërë thirrje për një linjë të posaçme telefonike për të kërkuar ndihmë nga helikopterët që kur operacioni emergjent u njoftua të premten e kaluar.

“Unë kam marrë me qira një kullotë për 13 vjet tani. Ne kemi transportuar ujin, por kemi për më shumë”, i tha Reuters, fermeri Gregoire Martin, i cili drejton një fermë me 68 lopë dhe 90 kokë të gjedhëve të rinj në kullotën Le Culand në Rossiniere.

“Ne kemi përdorur helikopterin e ushtrisë dy vjet më parë, por në afat të gjatë nuk mund të vazhdojmë kështu“, tha ai.