Si ta ndaloni gjakderdhjen për 10 sekonda

Shpërndaje

Nga prerjet e lehta në kuzhinë teksa gatuani e deri tek plagët e thella, ekziston një erëz “magjike” që do të ndalojë gjakderdhjen.

Piper i kuq mund të ndalojë gjakderdhjen në më pak se një minutë në shumicën e rrethanave. Arsyeja përse kjo erëz vepron mrekullisht lidhet me enzimat aktive që kanë fuqinë të mpiksin gjakun brenda 10 sekondave.

Piperi futet në reaksion me gjakun për të neutralizuar presionin e gjakut, duke parandaluar gjakderdhjen. Nëse në lëkurë është hapur një plagë, pikërisht në këtë zonë është dhe përqëndrimi më i lartë i gjakut. Kur ju mbuloni plagën me piper të kuq, gjaku do të mpikset shpejt dhe presioni do të neutralizohet.

Gjaku do të koagulohet më lehtë dhe piperi i kuq do të parandalojë gjithashtu infeksionet që janë të zakonshme tek plagët e lehta, kjo për shkak të përbërësve antibakteriale.

Mund të aplikohet në mënyrë topike (pra direkt në plagë) ose nga goja. Tresni një lugë çaji piper të kuq në një gotë me ujë të ngrohtë dhe pijeni!

Piperi gjithashtu do të parandalojë infeksionet që janë të zakonshme tek prerjet e lehta dhe jo serioze për shëndetin. Kjo është për shkak të përbërësve antibakteriale.