Të qenit ‘djalë i mirë’ nënkupton se do të fitoni më pak para pas moshës 30-vjeçare

Shpërndaje

Një artikull i fundit nga Harvardi vjen me një konstatim mjaft interesant: djemtë e mirë nuk fitojnë aq shumë sa ata që janë më “arrogantë”.

Autorja e këtij studimi, Miriam Gensowski, ka analizuar disa hulumtime me një grup prej 1,500 individëve me inteligjencë të lartë nga fëmijëria e deri në moshë më të vjetër.

Ajo ka analizuar në mënyrë specifike lidhjet mes personalitetit të fëmijërisë, të ardhurat gjatë jetës, edukimit, etj.

Rezultatet e saj kanë treguar se aq më të këndshëm që janë meshkujt – p.sh. më të sjellshëm dhe më miqësorë – aq më pak fitojnë sesa tjerët.

Por, vlen të ceket se ky fakt nuk vlen vetëm për punëtorët e rinj – efekti është i dukshëm vetëm atëherë kur meshkujt i mbushin 30 vjet, ndërkaq efekti është më i madhi kur meshkujt janë mes moshës 40 dhe 60 vjet.

Vlen të ceket se edhe më herët hulumtimet kanë cekur se personat e këndshëm dhe të sjellshëm janë më pak të prirë të bëhen liderë.