Erdogan: Turqia nuk mund të pranojë më shumë refugjatë

Shpërndaje

Turqia nuk mund të lejojë të pranojë më shumë refugjatë nga Siria, deklaroi presidenti turk Rexhep Taip Erdogan gjatë takimit me presidentët e Rusisë dhe të Iranit në Teheran.

Turqia ka pranuar 3,5 milionë refugjatë nga Siria që nga fillimi i luftës shtatëvjeçare në vend. Erdogani në qershor premtoi se do t’u ndihmojë refugjatëve të kthehen në shtëpi.

Erdogani theksoi se duhet të ndërmerren hapa që të pengohet emigracioni i mëtutjeshëm nga Siria.

Zyra e KB-në për koordinim të çështjeve humanitare vlerëson se nëse ndërmerret ofensivë, rreth 800.000 njerëz do të detyrohen t’i braktisin shtëpitë e tyre./mia