Nga nesër vendin do ta kaplojnë reshje të rrëmbyeshme shiu

Shpërndaje

Paralajmërim për reshje të rëmbyeshme të shiut për periudhën nga 12 deri më 17 maj.

Sipas parashikimeve të Entit Hidro-Meteorologjik, reshjet e reja do të fillojnë të shkaktojnë probleme me mbjelljen e pranverës, mbjelljen e duhanit dhe aktivitete të tjera në natyrë, për shkak të lagështisë së lartë sidomos në shtresën sipërfaqësore. Kushtet e tilla të motit nuk janë të favorshme edhe për bletari.

Rekomandohet që të ndërmerren masa preventive për të forcuar serrat dhe strukturat e tjera, për të pastruar kanalet e ujit për të kaluar më mirë ujërat sipërfaqësorë dhe për të mbrojtur ato.