Një filxhan boronica në ditë redukton rrezikun nga sëmundjet e zemrës

Shpërndaje

Duke ngrënë një filxhan boronica çdo ditë ul rrezikun tuaj për të zhvilluar sëmundje të zemrës, sipas hulumtimit.

Shkencëtarët gjetën tek të rriturit në peshë, të cilët konsumonin 150 gramë të frutave çdo ditë, kishin rritur rrjedhjen e gjakut dhe arteriet më pak të ngurta, njofton Klan Kosova.

Hulumtuesit kalkuluan se kjo do të zvogëlonte rrezikun e sëmundjeve të zemrës – vrasësi kryesor në botë – nga 12 deri në 15 për qind ‘.

Shkencëtarët në Universitetin e Anglisë Lindore testuan efektet e të ngrënit boronica çdo ditë në 138 të rriturit mbipeshë dhe të trashë.

Ata ishin të gjithë të moshës 50-75 vjeç dhe kishin sindromë metabolike, termin mjekësor për një kombinim të diabetit, presionit të lartë të gjakut dhe obezitetit, njofton Klan Kosova.