SKANDALOZE/ Kompania e pijeve do të bëj tabelat e reja të institucioneve me emrin e ri Maqedonia e Veriut?!

Shpërndaje

Tabelat me emrat e ri të shtetit do t’i përgatisë Kompania “Adria Beverages D.O.O Ohër” e cila sipas dokumenteve që TV21 i siguroi nga Regjistri Qëndror i Republikës së Maqedonisë së Veriut, kompania merret me shitjen e pijeve me shumicë dhe pakicë. Kompania në fjalë ka fituar tenderin në vlerë prej 1 milion e 205 mijë denarësh. Kompania obligohet që kur të kërkojnë instuitucionet, ajo tu sigurojë tabela me emrin e ri. Këtë e konfirmoi sektori për shërbime të përgjithshme dhe të përbashkëta pranë Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut.

“Marrëveshja për furnizim publik, furnizim dhe montim të tabelave është nënshkruar më 16.05.2019, megjithatë në bazë të nenit 21 nga marrëveshja thuhet se: Marrëveshja hyn në fuqi pas marrjes së garancisë bankare për zbatim cilësor nga ana e shitësit, por duke pasur parasysh se garanci bankare ende nuk i është dorëzuar sektorit për punë të përbashkëta dhe të përgjithshme të Qeverisë së RMV-së. Kjo marrëveshje ende nuk ka hyrë në fuqi. Marrëveshje është nënshkruar me shoqatën për prodhim, tregti dhe shërbime “ADRIA BEVERAGES DOO Ohër”, dhe shuma e marrëveshjes pa e llogaritur tatimin e vlerës së shtuar është 1.205.000.00 denarë”, thonë nga Sektori për Shërbime të Përgjithshme dhe të Përbashkëta.

Në dokumentet thuhet se kompania është formuar në vitin 2014-të.

REGJISTRIT QËNDROR

EMRI I KOMPANISË: ADRIA BEVERAGES DOO OHËR.

VITI DHE DATA E FORMIMIT: 09.06.2014

VENDNODHJA: DAME GRUEV NR BANESËS 5/24 OHËR.

PRONARË: ZORAN POPOVSKI DHE ZLLATKO POPOVSKI

AKTIVITETET PRIORITARE: SHITJE ME SHUMICË TË PIJEVE.

Se janë kompani që merren me tregti e pranoi edhe pronari Zoran Popovski, i cili nëpërmjet telefonit tha se kanë fituar ankandin publik sepse kishin ofertën më të mirë.

“Jemi kompani e cila merret me tregti dhe shërbime. Konkretisht, tregti me shumicë dhe pakicë. Si të gjithë tenderët, aplikuam në ankand publik, në mesin e shumë kompanive që merrnin pjesë në ankand, ne fituam për arsye se dhamë çmim më të lire”, u shpreh Zoran Popovski.

Sipas të dhënave në dokument, dy pronarët kanë të njëjtën vendbanim, adresë dhe numër. Ndryshe, vendosja e tabelave me emrin e ri nuk është obligimi i vetëm i Qeverisë dhe institucioneve. Ata kanë edhe disa afate që duhet t’i respektojnë për obligimet të cilat lindën pas nënshkrimit të “Marrveshjes së Prespës”. Ministria e Punëve të Brendshme duhet të fillojë me dhënien e targave të reja. Duhet të kryhet kontroll dhe revizion të statusit të përmendoreve, ndërtesave publike dhe infrastrukturës./TV21