Zaev tërhiqet përkohësisht, Spasovski kryeministër i ri?!

Shpërndaje

Mesazhet e Angela Merkel – të dielën në tryezë në Bihaçka – do të shkojnë LSDM në zgjedhje, do të ketë mandatar të ri apo rikonstruim- nëse nga Berlini merr të njëjtin mesazh si nga Brukseli – se vendi nuk mund të shpresojë për një konsensus të BE për një datë të fillimit të negociatave. LSDM zyrtarisht thotë se të gjitha opsionet janë në tavolinë, përcjell FLAKA.

Dorëheqja e Zaevit dhe mandati i ri, rindërtimi ose zgjedhjet e shpejta. Kryeministri thotë se gjithçka është në lojë. Megjithatë, një pjesë e bashkëpunëtorëve më të afërt të Zoran Zaev me pikëpamje të ndryshme për të ardhmen e pushtetit.

Disa zyrtarë thonë se gjasat zgjedhje në pranverë ose zgjedhje në vjeshtë, kanë më shumë gjasa të ndodhin. Ata thonë se atëherë vendi do të jetë një anëtar i plotë i NATO-s dhe një pjesë e reformave dhe më e dukshme do të jetë. Sipas tyre, nëse udhëheqësi i LSDM vendos kërcënimet ndaj Brukselit ti realizojë – ata analizojnë se Zaev mund të tërhiqet konkretisht të kthejë mandatin. Ata thonë se tërheqja e Kryeministrit përpara zgjedhjeve parlamentare është një detyrim ligjor, por këtë herë do të ndodhte më herët. Sipas iformacioneve jozyrtare, pasardhësi i Zaev tashmë po mendohet – për atë periudhë, LSDM përmend Oliver Spasovski.

Dhe ndërsa vendimi i Merkelit pritet nga shteti, në LSDM, filloi zgjedhja e kryetarëve të degëve – 15 janë nga ata të cilët u shkarkuan. Dhe deri të dielën Zaev do të zgjedh zëvendëskryetarët e rinj të partisë. Jo zyrtarisht mund të kthehen vetëm Muhamed Zekiri dhe Oliver Spasovski.