Qeveria Filipine ka vazhduar të shkatërrojë makina të shtrenjta

Shpërndaje

Doganat e Filipineve shkatërruan 21 makina dhe ndër viktimat e reja janë McLaren 620R, Bentley Flying Spur, Porsche 911, Mercedes SLK, Lotus Elise, Toyota Solara dhe të tjerë. 14 Xhipa Mitsubishi u shkatërruan gjithashtu.

Makinat u importuan në mënyrë të paligjshme në Filipine midis 2018 dhe 2020. Ata u kapën dhe shkatërruan nën Direktivën Presidenciale 2017-446, në të cilën Presidenti Rodrigo Duterte vuri në dukje se shkatërrimi i automjeteve të kontrabanduara dërgon një mesazh të fuqishëm të qëllimit serioz për të luftuar kontrabandën.

Të shkatërruara më parë ishin BMW Z1, Ferrari 360 Spider, Lamborghini Gallardo, Renault 5 Turbo dhe të tjerë.