Dronët e Turqisë, komenti britanik: Sa turp për europianët

Shpërndaje

Portali i lajmeve të industrisë së dronëve – Drone Wars me seli në Mbretërinë e Bashkuar ka publikuar lajmet për suksesin e Turqisë në sektorin UAV.

Analiza tregon se “Turqia është në rrugën e saj për t’u bërë një lider në tregun e dronëve.”

Analiza e botuar në këtë portal tregon se “Dronët e bërë nga Turqia e kanë provuar veten në terren” dhe se “Turqia tani është në rrugën e saj për t’u bërë lider i tregut në dronë”.

Analiza boton gjithashtu një koment se Turqia ka thyer monopolin e Shteteve të Bashkuara (SHBA) dhe Izraelit në industrinë e dronëve.

Një shembull është Bayraktar TB2 (dron i armatosur), i cili ka pasur një sukses të jashtëzakonshëm në Libi, Siri dhe Nago-Karabak.

Artikulli thekson se ky sukses i Turqisë ka tërhequr vëmendjen e Anglisë gjithashtu.

Duke kujtuar se në një raport të përgatitur nga ministri britanik i Mbrojtjes Ben Wallace, dronët Bayraktar TB2 citohen si shembull, arrihet në përfundimin e mëposhtëm:

“Ndërsa Turqia është në rrugën e saj për t’u bërë një superfuqi në fushën e dronëve, evropianët duhet të kenë turp të flenë ende.”