Ambasada Gjermane në Shkup është e stërmbushur me aplikime për viza pune

Shpërndaje

Për shkak të interesimit të madh të qytetarëve të Maqedonisë së Veriut që duan të punojnë në Gjermani, ambasada në Shkup nuk mund të arrijë t’u japë termin të gjithë të interesuarve, njofton “DW”.

Interesi i madh për të punuar në Gjermani pothuajse ka bllokuar faqen e aplikimit për vizë. Lista e pritjes për një datë në të cilën mund të aplikoni për vizë pune në Gjermani u hap më 1 shtator të këtij viti, dhe tashmë dje ishte e mbipopulluar me aplikime.

Sipas ligjit gjerman, një kuotë e punëtorëve që mund të aplikojnë për vizë në vend çdo vit është vendosur për të gjithë rajonin e Ballkanit Perëndimor. Maqedonia e Veriut merr një pjesë joproporcionale në atë shpërndarje, por sipas interesit, as kjo nuk është e mjaftueshme.

“Sipas legjislacionit gjerman, 25.000 viza mund të lëshohen çdo vit në të gjithë rajonin e Ballkanit Perëndimor, nga të cilat Maqedonia e Veriut merr një kuotë vjetore prej 4.750 vizash.

Sipas numrit të banorëve, qytetarët e Maqedonisë së Veriut, edhe për shkak të interesit tuaj të madh, kanë qartë një pjesë disproporcionale në dispozicion”, shkruan në Facebook ambasadorja gjermane Anke Holstein.

Ambasada në Shkup nuk e bëri të ditur numrin e atyre që aplikuan, por tha se njoftimi i tyre kishte mbi 50.000 shikime vetëm të hënën.