Jeni beqare? 5 mënyra për të shpëtuar nga zhgënjimi i njohjes së parë

Shpërndaje

Kur jeni beqare, është e lehtë që një djalë i lezetshëm, i zgjuar, në dukje normal të duket si i vetmi i mrekullueshëm.

Ju e dini që do ta ndjeni këtë “shkëndijë” në momentin që do ta gjeni në lokal, universi do të komplotojë dhe 50 vjet më vonë, do të flisni se sa me fat keni qenë atë ditë. Fatkeqësisht, në jetën reale, shkëndija vjen rrallë dhe është shumë e lehtë të mbivlerësosh dikë kur fustrimet vijnë njëri pas tjetrit.

1.Në internet, ju shihni vetëm anën më të mirë të një personi

Takimet në internet tani kanë marrë përmasa të mëdha dhe shumica e njerëzve që marrin pjesë në të po përpiqen të bëjnë një përshtypje të parë të përsosur të madhe. Meqenëse përdoruesit mund të vendosin se cilat artikuj të ndajnë, ka kuptim që të raportojnë të metat e tyre rrallë. “Njerëzit përpiqen të nxjerrin më të mirën në fazat e hershme të një marrëdhënieje, kështu që ju vetëm zbuloni gjërat pozitive”, thotë Dr. Catalina Toma, Profesore e Asociuar e Shkencës së Komunikimit në Universitetin e Wisconsin-Madison.

Mediat sociale nuk janë gjithmonë një tregues i mirë nëse dikush është një person i mirë.

2. Sa më pak të njihni dikë, aq më shumë ka të ngjarë që ta mbivlerësoni atë

Profilet në takimet në internet zakonisht japin shumë pak informacion dhe është shumë e lehtë për të vënë më shumë peshë në gjërat që dini për një person, gjë që i intensifikon ndjenjat tuaja ndaj tij, sipas me një studim të vitit 2012 mbi këtë temë.

Nëse gjithçka që dini për dikë është se ai bën një punë interesante dhe i pëlqen Netflix po aq sa ju, ju në mënyrë të pashmangshme përqendroheni në gjërat pozitive dhe tronditeni.

Nëse jeni vonë për takimin tuaj të parë, kjo ju bën të mendoni edhe më shumë: Koha maksimale për të folur para se të shkoni në një takim të vërtetë është një javë, sipas një studimi të bazuar në kompjuter të vitit 2014 që krahasoi komunikimin midis date-ve online dhe suksesin në marrëdhëniet e tyre. Me “Sa më shumë kohë të kaloni në internet, aq më shumë e predispozoni veten për t’u emocionuar më shumë”, thotë Toma, duke iu referuar pritjeve të tepërta për një person ose një takim.

3.Kimia e mirë përmes dërgimit të mesazheve mund të krijojë një iluzion intimiteti

Kur provoni takime në internet, është e rrallë të keni një bisedë vërtet të mirë me një të huaj dhe kur e bëni këtë, mund të mendoni se keni zhvilluar një lidhje. Kur dikush që duket i shoqërueshëm dhe mendjemprehtë gjatë një bisede tre-orëshe të mesazheve me tekst është në të vërtetë i turpshëm ose më mendje mbyllur, mund të jetë shumë zhgënjyese.

4.Jeni të rinj në botën e marrëdhënieve afatgjata

Nëse nuk keni pasur kurrë një lidhje serioze dhe nuk jeni divorcuar, ka shumë të ngjarë të jeni më entuziastë. “Unë mendoj se është një mungesë mësimi nga përvoja,” tha Susan Krauss Whitbourne, një profesoreshë e psikologjisë dhe shkencave cerebrale në Universitetin e Massachusetts.

Nëse ju pëlqen një person në dukje i përsosur dhe përfundoni të fustruar ose të mërzitur, mësoni të emocionoheni më pak kur dikush duket shumë i mirë për të qenë i vërtetë.

5.Keni pritshmëri shumë të larta

Nuk ka asgjë të keqe të kesh pritshmëri të larta për një partner të mundshëm. “Standardet e larta për një lidhje, për mua, janë intimiteti, shoqëria, ndershmëria, përkushtimi dhe besimi,” thotë Ëhitbourne. Sa i përket vetë takimit, është koha juaj, energjia juaj, ju jepni diçka nga vetja juaj për këtë takim. Ju mund të shkoni për të me një qëndrim pozitiv, pyetja është: “Sa pozitiv do të jetë kjo?”

Përgjigja është të mos shkosh në një date duke pritur që të jetë i tmerrshëm. Në vend të kësaj, caktoni një takim sa më shpejt të jetë e mundur dhe merrni atë që shihni në internet si një tregues të vogël të atij personi.