Si u zhdukën shqiptarët në qytetin e Ohrit? (Video)

Shpërndaje

Rreth 100 vjet me pare Ohri, ka patur mese 80 perqind te popullesise shqiptare, ndryshe nga sot ku shume raporte jane permbysur… Sipas te dhenave tashme shqiptaret ne kete qytet kane mbetur me pak se 6 perqind.

Por ku shkuan shqiptaret ? Cfare ndodhi me ta ?

U asimiluan, u detyruan te largohen, u zhduken apo çfare ?

Si qendron e verteta ?

Qellimi yne eshte te zbulojme se çfare ndodhi me shqiptaret e ketushem dhe historine e tyre, por mbi te gjitha ate qe ende fshihet ne rrugicat e ketij qyteti, ku dikur jetonin kaq shume shqiptare.