SKANDAL: Ministri Bojan Mariçiq kërkon amnisti për vrasësin e Almir Aliut në Kumanovë

Shpërndaje

Alsat ka siguruar ekskluzivisht listën e plotë të personave të cilët vuajnë dënime me burg, për të cilët ministri i Drejtësisë, Bojan Mariçiq kërkon nga Presidenti të falen pjesërisht ose plotësisht.

Në listë ndodhen 48 të dënuar, për 45 prej tyre kërkohet falje e pjesshme, ndërsa për tre falje e plotë. Në listë përveç Sead Koçan dhe Boban Iliq është edhe Aleksander Vasilevski i dënuar për terrorizëm mbi ngjarjet e përgjakshme në Kuvend më 27 prill të vitit 2017.

Lista e plotë:

Bafti Ibrahimi, Tetovë
Abdurrahman Ismaili, Tetovë
Afrim Rexhepi, Tetovë
Jusuf Ismaili, Tetovë
Mirsad Iseni, Shkup
Artan Bajrami, Tetovë
Dimitar Bandilov, Shkup
Agim Ibishi, Shkup
Zoran Jurukovski, Krushevë
Xhafer Nebija, Shkup
Vasil Andreevski (Pop), Kërçovë
Luan Pajaziti, Kumanovë
Jeton Pajaziti, Shkup
Osman Rexhepi, Shkup
Sanie Musa, Manastir
Dobra Taseva, Strumicë
Betim Veliu, Strugë
Sead Koçan, Shkup
Avni Ibraimi, Kumanovë
Oliver Giovski, Veles
Ibraim Asan, Shtip
Zhivko Lazov, Veles
Goce Donev, Shtip
Smail Mustafa, Shtip
Peco Stankoski, Prilep
Trene Klimevski, Ohër
Sinai Abdulovski, Manastir
Aleksandar Talevski, Manastir
Petre Koviloski, Krivogashtani-Makedonec
Slobodanço Kocev, Radovish
Toshko Todorov, Negotinë
Igorço Gjorgjiev, Koçan
Nace Trençov, Strumicë
Sllagjan Peshev, Kratovë
Jovan Pecevski, Kumanovë
Nenad Janevski, Kumanovë
Boban Iliq, Kumanovë
Dragan Anxhiq, Kumanovë
Fatmir Sinani, Shkup
Lubomir Nikollovski, Shkup
Rexhep Rexhep, Shkup
Igor Serafimovski, Shkup
Aleksandar Vasioevski (Ninxha), Shkup
Jordan Pecakovski, Shtip
Kiril Stojanovski, Koçan
Fatmir Selimi, Tetovë
Lirim Dehari, Tetovë
Ruzhdi Rustemi, Shkup