Apeli: Ankesa për rastin “Alfa” akoma është në proces e sipër

Shpërndaje

Gjykata e Apelit thotë se ankesa për rastin “Alfa” akoma është në proces e sipër

Për shkak të kërkesave për anulimin e saj, seanca publike e radhës është caktuar për 24 shkurt, kur edhe mund të pritet vendimi përfundimtar për të dënuarin Almir Derplanin, si i ndarë nga lënda për shkak të dënimit në mungesë dhe ekstradimit tij disa vite më vonë.

Gjykata Penale pret që pas vendimit të shkallës së dytë, të kompleton dokumentacionin dhe më pas të kërkon mendimin e Prokurorisë Publike dhe Byrosë së Mjekësisë Ligjore mbi ekspertizën e përgatitur nga mbrojta në rastin “Alfa” si dëshmi e re e cila mund të çon deri në rigjykimin e rastit./ Alsat/