Mediat bullgare: Mbi 86 mijë maqedonas kanë shtetësi bullgare

Shpërndaje

Siç raporton media bullgare “BGNES’, në 15 vitet e fundit, gjithsej 86.566 maqedonas kanë deklaruar se kanë prejardhje bullgare dhe janë pajisjur me pasaportë.

Sipas Ministrisë së Drejtësisë së Bullgarisë, në vitin 2020 ka numri i personave që janë pajisur me pasaportë bullgare është mbi 9.000.

Nga periudha 2013-2019, numri i dhënies së shtetësive bullgare është mes 1868 dhe 6193.

Momentalisht në procedurë janë rreth 3.500 persona të cilët presin shtetësi nga Bullgaria.

Kujtojmë se autoritetet bullgare kërkojnë përfshirjen e bullgarëve si pakicë në Kushtetutën e Maqedonisë së Veriut.