Lufta për të bukurën grua nuk mjafton asnjëherë

Shpërndaje

Lufta për të bukurën grua nuk mjafton asnjëherë.

Lufta për kauza të tilla duhet të jetë e fortë dhe e palëkundur në emër të të gjitha vajzave, nënave, grave që pshehrëtinë përpara se të flenë: Ah sikur të isha djalë!

E të flasësh, të bërtasësh nuk mjafton!

Duhet ç’rrënjosje mentaliteti që mos të ketë më breza të dhunuarish dhe dhunuesish.

Se ne si shoqëri e vrasim një femër që në lindje. E vrasim me paragjykime, e vrasim me kufizime, e vrasim me mendime e mosveprime.

Sot në prag të 2023-shit kemi vajza në Shqipëri që kërcënohen dhe turpërohen nga opinioni se besuan në dashuri.

Sot, këto vajza nuk gjejnë forcë se janë rritur me nëna pa të drejta dhe pa zë. Ato nuk e njohin forcën brenda vetes.

https://fb.watch/hdY7I6QLjT/