Për kompanitë me të hyra mbi 10 milion euro, planifikohet taksë të re

Shpërndaje

Po diskutohet vendosja e një taksë të re, të jashtëzakonshme për fitimin shtesë.

Kjo taksë prek ato kompani që kanë mbi 10 milionë euro të hyra vjetore, që janë 20 për qind më shumë se mesatarja e katër viteve.

Ministri i Financave Fatmir Besimi, në intervistë për REL, deklaroi se kjo lloj takse aplikohet nga disa vende anëtare të Bashkimit Evropian, dhe rekomandohet nga vet BE-ja .

“Diskutimi që po bëhet tani me dhomat e tregtisë ka të bëjë me një taksë të veçantë, të re të jashtëzakonshme, që është taksë për fitimin shtesë, që do të thotë se duke ndjekur shembullin e vendeve të tjera, si Britania e Madhe, Italia, Hungaria, Kroacia etj. ., madje ka një direktivë, një rekomandim nga vendet anëtare të BE-së, vendet për ta vlerësuar dhe përdorur si formë solidariteti” – deklaroi Fatmir Besimi.