Projekti që kërkoi zhdukjen e shqiptarëve nga trojet shqiptare (Video)

Shpërndaje

Eshte nentori 1944. Trupat sllavo – maqedone rrethuan nje grup ndertesash ne hyrje te qytetit te Tetoves. Ne pak dite ketu u sollen disa mijera shqiptare. Asokohe ne to, prodhohej duhani, por ne fakt u kthyen ne vende ku o torturuan dhe vrane shqiptaret…

Por çfare ndodhi vertete ketu ne vjeshte dimrin e vitit 1944. Si u organizuan masakrat ndaj shqiptareve dhe kush qendronte pas tyre ?Programi “Gjurmë Shqiptare” përfshin një audience të të gjitha moshave. Përfshirja e temave historike, zbulimi i zonave të ndryshme, brenda dhe jashtë Shqipërisë, promovimi i pjesëve të fjetura, shpalosja e kulturës, trashëgimisë, ndërthurur me të sotmen bën që audienca e përthithur të jetë e konsiderueshme dhe gjithëpërfshirëse. Një pjesë e temave historike apo edhe e zonave që trajtohen në Gjurmë Shqiptare nuk njihen ose janë trajtuar përciptazi në historiografinë shqiptare.

Gazetar: Marin Mema

Dokumentar: