Dy milionë euro për kositjen e barit. Ejup Rustemi ia jep kompanisë me dy punëtor

Shpërndaje

Ndërmarrja publike për rrugë shtetërore, e cila menaxhohet nga Ejup Rustemi kuadër i BDI-së, ka punësuar një kompani private nga Kërçova, e cila për shumën prej gati 2.3 milionë euro duhet të kosit barin, të pastrojë shkurret dhe të mbledhë mbeturinat përgjatë brezit të rrugës. të autostradave, seksionet në dy vitet e ardhshme, diçka që dikur e bënte kompania shtetërore “Rrugët e Maqedonisë”.

Por qytetarët ankohen se autostradat nuk janë të pastra, bari nuk është kositur plotësisht dhe disa pjesë janë të paqarta, duke i akuzuar se lëvizin në rrugët më të pista në Evropë.

“Si të vidhni nga tenderi prej 140.000.000,00 denarë, i cili meqë ra fjala nuk përfshin vetëm kositjen e barit, por edhe grumbullimin e mbeturinave, por nëse mbeturinat po mblidhen vetë mund të konstatoni nëse kaloni nëpër autostradën Shkup – Tetovë.

Në këtë foto shihet se është kositur vetëm 1/4 e barit dhe jo deri në fund, në fushë janë vetëm dy punëtorë që për dy vite së bashku nuk do të marrin më shumë se 20 mijë euro dhe kujdes tenderi vlen. 2 milionë euro. Dhe të mos harrojmë, bari pritet vetëm 6-7 muaj gjatë vitit dhe jo gjatë gjithë vitit. Përndryshe Maqedonia është ende shtet me autostradat më të pista në Evropë e ndoshta në botë, nuk e di, nuk kam qenë”; ka shkruar Umeyr Muamedi nga Shkupi i cili udhëtonte në rrugën Shkup-Tetovë.

Deri më tani, pjesa më e rrezikshme për vozitje është Katllanovë-Veles, e cila prej vitesh nuk është pastruar nga shkurret dhe drurët e thyer që kërcënojnë sigurinë e përdoruesve të rrugës, dhe ai seksion ka një frekuencë të shtuar në muajt e verës.

Kompania import-eksportuese “Mirsat Komerc” nga fshati i Kërçovës fitoi tenderin e JPDP-së më 1 mars të këtij viti dhe në dy vitet e ardhshme për shumën prej 140 milionë denarë duhet të kosit bar, të mbledhë barërat e këqija nga shkurret. krasiten degët dhe priten drurët në brezin rrugor dhe pastrohen dhe grumbullohen mbeturinat në pjesët Tabanovc-Bogorodicë (korridori 10), Miladinovci-Hipodrom, Miladinovci-Shtip, Unaza Shkup, Saraj-Tetovë, Tetovë Gostivar, Hipodrom Petrovec.

Për kositjen e barit është 12 denarë për metër katror, ​​për pastrimin e shkurreve 192 denarë për metër katror dhe për grumbullimin e mbeturinave 6000 denarë për metër kub.

Kompania “Mirsat Komec import eksport” ekziston që nga viti 1994, ndërsa menaxher është Zeqir Zeqiroski.

Çmimi që do të paguajë shteti për mirëmbajtjen është pothuajse i njëjtë me “Rrugës së Maqedonisë” për vitin 2022 dhe është një ndërmarrje shtetërore që kujdeset edhe për mirëmbajtjen e rrugëve kryesore dhe rajonale në Maqedoni./A1/aktuale.mk