Ohër: Nuk e gjen emrin në listën e maturantëve, nxënëses i mohohet e drejta për të marrë pjesë në provimin e maturës

Shpërndaje

Maturantes Tiana Siljanoska nga Ohri nuk ju lejua të marrë pjesë në provimin e maturës shtetërore. Emri i saj nuk ishte përfshirë në listën e 200 maturantëve të shkollës së mesme “Shën Klimenti Ohrit” në Ohër, duke e lënë atë të zhgënjyer të kthehet në shtëpi.

Babai i saj shprehet i zemëruar dhe thekson se për shkak të mospërfilljes së autoriteteve të shkollës, vajza e tij, e cila është një studente e shkëlqyer, nuk do të mund të regjistrohet në Fakultetin e Fizioterapisë që kishte planifikuar në Slloveni.

“Vajza ime donte të studionte në Lubjanë, tani kjo e drejtë është penguar nga administrata e shkathët dhe drejtori i shkollës së mesme. Dikush le të mbajë përgjegjësi, le të shohë kush e ka fajin. Vajza aktualisht është në shtëpi”, tha Bobi Siljanoski –prindër.

Sipas tij ky është një gabim administrativ që ka ndodhur në muajin shkurt, por askush nuk e ka ngritur alarmin.

“Aplikimi për verifikimin e të dhënave nga shkurti kur ka ardhur nga Shkupi nuk ka pasur nënshkrim. Vajza ime është liruar nga shkolla. Askush deri më sot nuk i ka thënë që aplikacioni është i cenuar”, theksoi Bobi Siljanoski –prindër.

Rastin e kanë raportuar te të gjitha inspektoriatet kompetente. Marjan Bosharevski, këshilltar në Byron per zhvillim të arsimit, thotë se e kanë vërtetuar se nxënësja nuk ishte e pranishme në momentin e hartimit të listës dhe nuk ishte e nënshkruar në listën e kandidatëve që duhet të paraqiten në provimin e maturës shtetërore. Megjithatë, kjo nuk e përjashton atë nga pjesëmarrja në provim, ndaj përgjegjësia duhet të mbajnë përfaqësuesit e shërbimit pedagogjik-psikologjik në shkollë. Ministri i Arsimit njoftoi se do ta hulumtojë rastin.