A është takuar me dikë? Flet Gruevski nga Hungaria

Shpërndaje

Ish kryeminsitri i Maqedonisë së Veriut, Nikolla Gruevski i cili ndodhet në Hungari sërish ka shkruar në lidhje me lajmet e fundit se opozita apo dikush ka kërkuar qe ai të amnestohet. Siç u shpreh ditë më parë presidenti i Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovksi tha se dikush nga opozita ka kërkuar që të amnestohet Gruevski, por ai i mohon këto duke thënë se kurrë nga askush nuk ka kërkuar që të kërkoj amnesti nga presidenti, përcjell TS. Ai këto deklarata i ka bërë në profilin e tij në Facebook një mjetë që ditëve të fundit po debaton me të gjithë ata që e akuzojnë apo e përfolin siç ishte rasti i fundit me Kodin Penal.

Ja postimi i plotë i Nikolla Gruevskit.

1. Nuk kam kërkuar nga askush që të kërkojë amnisti për mua nga presidenti aktual i Maqedonisë Pendarovski;

2. I bëj thirrje Presidentit të Republikës, i cili ka deklaruar se disa kanë biseduar me të për amnistinë time, të shpallë publikisht se kush i ka kërkuar amnisti për mua.
Nëse kjo ndodh, dhe nëse do të ishte kështu, atëherë do të kërkoja nga personat e përmendur që të thonë publikisht dhe të tregojnë nëse kjo është e vërtetë dhe, nëse është e vërtetë, nëse kam kërkuar që të kërkojnë amnisti për mua nga Pendarovski;
Ajo që di me siguri dhe e kam shkruar publikisht para disa vitesh dhe më vonë e kam përsëritur, është se përderisa vazhdojnë përndjekjet politike në Maqedoni kundër meje dhe të tjerëve, Maqedonia nuk do të përparojë.
E di që vështirë se dikush e merr seriozisht, por ajo karma e keqe nuk është hequr dhe fatkeqësisht koha e vërteton atë që thashë. Ata që kanë kushtuar një pjesë të jetës së tyre për kaq shumë vite dhe kanë punuar sinqerisht për të mirën e vendit dhe të gjithëve në të, nuk mund të persekutohen padrejtësisht nga ai vend dhe ju prisni zhvillim pozitiv të atij vendi në të njëjtën kohë.
Ashtu siç nuk mund të presësh nëse dikush në jetën tënde të ka bërë vetëm të mira, dhe pastaj ti e ke trajtuar në mënyrë çnjerëzore, të kesh lumturi të mëtejshme;

3. Të saktësojë efektin e ndryshimeve në kodin penal tek unë, sepse ka shumë spekulime se ishte e ligjshme për hirin tim. Në fakt, në rastin tim, ato kanë vetëm një ndikim të vogël, në kundërshtim me atë që shumë politikanë e detyrojnë si tezë publikisht ose të fshehur pas disa mediave.
Nga objektet e shumta të montuara kundër meje, kjo do të ketë efekt vetëm në një objekt, për sa i përket eliminimit të plotë të tij.
Ky është rasti i TNT, që në një gjendje normale nuk do të kishte ndodhur, por pronari i ndërtimit pa leje, i provuar me 30 vendime gjyqësore, do të shkonte në burg.
Në çështjen “Trajektore”, përndjekja politike bazohet në një kualifikim tjetër, identik me atë të Tank-it, që është “Ndikim me qëllim përfitimi”, dhe përfitimi është se doja ta mbaroja autostradën më shpejt që. ne mund ta hapnim para zgjedhjeve dhe kështu të marrim mbështetje më të madhe nga qytetarët, ndaj prokuroria e cilëson si përfitim.
Sado marrëzi të jetë e gjithë kjo, as ai përfitim imagjinar nuk është realizuar sepse kemi pasur zgjedhje të parakohshme dhe rruga ende po ndërtohet dhe kushedi sa do të ndërtohet.
Por ai nen parashikon një dënim deri në tre vjet dhe atje parashkrimi i ndjekjes është ende në vitin 2019.

Në një ose dy raste të tjera kur ndaj meje po bëhet përndjekja politike me nga dy ose tre kualifikime, ndoshta ky ndryshim i KP do të ketë vetëm një efekt të pjesshëm, domethënë do të reduktohet vetëm me një kualifikim, por duke qenë se ka kualifikime të tjera, ato çështje do të vazhdojnë të gjykohen dhe do të ketë një vendim, i cili nëse nuk eliminohet përndjekja politike, në kushtet e një gjyqësori të tillë të kontrolluar politikisht, sado që të mos ketë prova kundër meje dhe ish-kolegëve të mi. , sado absurde të jetë, është fare e sigurt se si do të përfundojë.
Besoj se çdo njeri që mendon vetë do të konkludojë se nga 7, 8 apo 9 çështje të motivuara politikisht, të cilat nëse do të kishte një prokurori normale dhe një qeveri, as që do të kishin nisur, nëse një çështje gjyqësore reduktohej, nuk ndryshon shumë. për mua, dhe sigurisht jo, do të mendoja të flisja me dikë për diçka në mënyrë që ata të vazhdojnë të më ndjekin politikisht me të gjitha subjektet e tjera.

4. Nuk ka pasur mbledhje të fshehta për nenin 353 ku kam marrë pjesë.
Neni 353 si i papërshtatshëm me legjislacionin penal në BE është përmendur disa herë në margjinat e takimeve të tjera të organizuara për çështje juridike në nivele të ndryshme deri në vitin 2018, por nuk ka hyrë asnjëherë në asnjë fazë zbatimi, sepse në atë kohë prioriteti i qeverisë. duhet të jetë sa më i fortë se është përndjekja politike, e jo harmonizimi i legjislacionit me BE-në, sidomos nëse mund të pengojë synimet kriminale të Zoran Zaev.
Sa i përket takimeve që VMRO-DPMNE i ka ndërprerë “3-4 vite më parë”, siç ka thënë Ali Ahmeti në intervistën e tij, nuk mund të komentoj sepse në atë periudhë nuk kam qenë në Maqedoni dhe pas largimit tim nga Maqedonia, menaxhmenti i ri më ka shkiqur plotësisht. dhe nuk kam asnjë kontakt apo informacion për aktivitetet dhe vendimet e tyre, përveçse nga media.
Prandaj, të gjithë ata që flasin për kontaktet, komunikimet, takimet apo ndikimet e mia në vendimet e këtij menaxhmenti të VMRO-DPMNE-së, janë po aq të pasakta sa të njëjtat gënjeshtra se në periudhën e kaluar kam pasur gjoja takime me përfaqësues të qeverisë, për negociatat për një çështje apo një tjetër.