Kovaçevski: Nga sot persëri tarif e lire ditore, kursime shtesë prej 1000 denarë për familje

Shpërndaje

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski, në seancën e sotme parlamentare në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut tha se kujdesi për qytetarët është me veprime, gjë që e tregon edhe kthimi i sotëm i rrymës së lirë. tarifa për konsumin mesatar të energjisë elektrike në bllokun 1 dhe 2, sapo u krijuan kushtet për të.

“Nga sot rifillon tarifa e lirë ditore për energjinë elektrike. Qytetarët kanë mundësi për energji elektrike të lirë nga ora 13:00 deri në orën 15:00. Kjo siguron kursime mbi 1000 denarë në muaj për çdo familje.

E shihni që investimet në burimet e rinovueshme të energjisë që janë bërë gjatë dy viteve të fundit në mandatin sa isha unë Kryetar i Qeverisë, kanë mundësuar të përfitojnë të gjithë qytetarët. Instalimi i 600 megavat të burimeve të ripërtëritshme të energjisë mundësoi që nga ora 13:00 deri në 15:00 të ketë tarifë të lirë për qytetarët dhe të kursejë mbi 1000 denarë në muaj. Kështu kujdeset një qeveri e përgjegjshme, me një strategji të qartë për standardin e qytetarëve.

Kjo është e rëndësishme, sepse ishte një nga premtimet kyçe për qytetarët, të cilin e realizuam. Ajo u pezullua për një periudhë të caktuar për shkak të krizës botërore energjetike, kur ne vendosëm një sërë masash shtesë që subvenciononin faturat e energjisë elektrike dhe ende i subvencionojmë deri në 90%.

Por nga dita e sotme është rikthyer tarifa e lirë e energjisë elektrike, e cila vjen si rezultat i instalimit të fotovoltaikëve, të cilët kanë bërë të mundur lirimin e 2 orëve energji elektrike të lirë për familjet, gjatë çdo dite. Është një fakt që të gjithë duhet ta dinë dhe një fakt kundër të cilit asnjë mohim nuk mund të vijë kurrë. Jam i lumtur për atë që kemi bërë gjatë dy viteve të fundit dhe jam i lumtur që qytetarët do të kenë fatura më të ulëta të energjisë elektrike”, tha kryeministri Kovaçevski./albazone.mk