Shqiptarë e serbë në ankth rreth idesë për ndryshim të kufijve (VIDEO)

Shpërndaje

Gazetarët e Radios Evropa e Lirë kanë vizituar disa fshatra serbe në Preshevë, komunë kjo e banuar me shumicë shqiptare, si dhe disa fshatra shqiptare në veri të Kosovës, të banuara me shumicë serbe.

Ne kemi marrë opinionin e disa prej banorëve se çka mendojnë ata në rast se do të ketë shkëmbim të territoreve, korrigjim të kufijve apo ndarje të Kosovës.

Këto zgjidhje të mundshme janë duke u përmendur çdo ditë nga zyrtarë serbë, shqiptarë dhe ndërkombëtarë.