Hahn: KE-ja rekomandon çeljen e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë, tani

Shpërndaje

Komisioneri evropian për zgjerim Johanes Hahn, rekomandoi çeljen e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë dhe atë tani.

Nuk mund të eksperimentojmë në BE problemet e fqinjëve, ti zgjidhin vetë ato.
Jam i lumtur që Maqedoni e Veriut dhe Shqipëria kanë ecur përpara, ai mes tjerash gjithashtu përmendi edhe Kosovën duke shtuar që, Kosova duhet të ecë përpara me problemet me Serbinë, dhe të zgjidhin problemet mes vete.
Jam i lumtur për të gjitha politikat dhe masat që janë ndërmarrë për tu arritur zgjerimi i vendeve potenciale.
Vendet e Ballkanit duhet të kenë rezultate më të qëndrueshme, kryesisht në sundimin e ligjit, duke përmendur kështu edhe Shqipërinë e cila siç theksoi Komisioneri për zgjerim Johanes Han, Shqipëria po ecë prëpara kryeshisht me reformat në drejtësi. Ai në raportin e progresin për zgjerim rekomandoi hapjen e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë- deklaroi Han.