Maqedonia e Veriut voton për Presidentin e ardhshëm të vendit

Shpërndaje

Sot votohet në Maqedoni, për Presidentin e vendit.

Ky është rrethi i dytë i votimeve pasi në të parin dështoi votimi si pasojë e interesimit të vogël të qytetarëve për të dal për votime.

1.79% ishte dalja në rrethin e parë, apo 755.702 votues zgjodhën në mes Blerim Rekës, Gordana Siljanovska-Davkova dhe Stevo Pendarovski.

Pas numërimit të votave nga KSHZ-ja, ndarja e votave ishte si në vazhdim:

1. Blerim Reka – 79921 apo 10.58% të votave.

2. Gordana Siljanovska-Davkova – 319.225 apo 42.24% të votave.

3. Stevo Pendarovski – 323714 apo 42.84% të votave.

Si në gjithë ciklet tjera zgjedhorë, edhe këtë herë kishte 32811 vota të pavlefshme, apo 4.34% të votave të përgjithshme.