Teuta Arifit i kujtohet malësia vetëm kur vijnë zgjedhjet , assesi të përfundoj ura që lidh Shpkovicën me Brodecin!

Shpërndaje

Pas reshjeve të mëdha, proceset erozive rishfaqen përgjatë rrugës rajonale Sipkovica-Brodec. Pjesa më kritike e lumit rreth një kilometër nga Shipkovica deri në Brodec ende nuk është skanuar nga dëmet e shkaktuara gjatë përmbytjeve në vitin 2015. Menjëherë pas kësaj fatkeqësie autoritetet lokale thanë se këtu do të ndërtojë një urë dhe mure që parandaluese për të parandaluar proceset e erozive. Por këto objekte të infrastrukturës filluan të ndërtohen pas tre vjetësh. Ekipi i fol.mk ishte në vendngjarje për të parë nga afër aktivitetet e ndërtimit që u premtuan dhe që nuk u realizuan fare.

Kryetarja e Tetovës Teuta Arifi edhe pse nënshkroi një kontratë për ndërtimin e urës me drejtorin e Byrosë për Zhvillim Rajonal Ramiz Rexhepi vitin e kaluar, punët nuk shifen në horizont.

Investimi i përgjithshëm për ndërtimin e urës kushton rreth 7.5 milion denarë, ndërsa Byroja merr pjesë me 3.5 milion denarë ndërsa pjesa tjetër e katër milionë është nga buxheti komunal. Ura do të jetë një gjatësi prej 16 metrash dhe gjerësi prej 6.8 metra dhe ndërtimi i saj do të zgjidhë problemin e këtij vendi kritike shpesh në kushte të këqija të motit pasur rrëshqitje të tokës dhe sedimentimin e baltës, gurëve dhe rërës që bllokon trafikun normal.

Ndërkaq, kryetarja Arifi kishte thënë se: “Pres së shpejti, pas nënshkrimit të marrëveshjes me Byronë, që të do të fillojë procedura administrative me një thirrje për tender dhe çdo gjë kështu që unë shpresoj se këtë vit do të përfundojë me këtë program të granteve duke vënë në terren projektin , tha Arifi pas nënshkrimit të kontratës.

Rreth një muaj më parë, Arifi bëri një inspektim në vendin ku konkludoi se aktivitetet e ndërtimit po shkojnë mirë, dhe sipas tij, ura do të jetë gati deri në fund të kësaj vere, por fatkeqsisht këto janë vetëm premtime, ndërkohë që vozitesit rrezikojnë jetët e tyre për çdo ditë.