Prokuroria Publike me detaje për ar*restimin e funksionarit të BDI-së

Shpërndaje

Gjatë ditës së sotme, Sektori për ndjekje të krimit dhe korr.upsionit në MPB me urdhëresë të Prokurorit përgjegjës nga PTHP-ja për ndjekje të kri.mit të organizuar, në bashkëpunim me Prokurorinë italiane nga Milano, në mbështetje nga “EUROPRAVDA”, ka ndërmarrë aksion policor për të vërtetuar dhe mbledhur dëshmi për një person të dyshuar për keqpërdorim të IPA fondeve.

Përshkak të dëshmive të personave juridik të cilët kanë qenë të përfshirë në veprime kri.minale, janë bërë bastisje në Maqedoninë e Veriut dhe në shtetin Italian, edhe atë në Shkup dhe Kumanovë.

MPB-ja ka konfiskuar mbi 10 desktop kompjuterë, latptopë, USB, Mikro SD, celularë, tabletë, dy pistoleta, para të gatshme si dhe dokumentacion zyrtar, ndërsa një i dyshuar është privuar nga liria.

Të dyshuarit si zyrtarë shtetërorë, në periudhë prej qershorit të vitit 2014 deri në gusht të vitit 2015, nga një zyrtarë italian në bashkëpunim me një shtetas anglez të cilët kanë pasur përfaqësi të një kompanie në Maqedoni, kanë fituar udhëtime jashtë vendit si shpërblim për tri herë me radhë, në vlerë totale prej 7000 eurove.

Lidhja për te lajmi i plotë:

http://jorm.gov.mk/?p=7079