Shtetasit e Maqedonisë do të mund të udhëtojnë për në Greqi deri në ora 22:00

Shpërndaje

Rregullat për hyrjen në Greqi, të cilat parashikojnë një formular të detyrueshme PLF dhe një nga tre opsionet: certifikata e vaksinimit ose testi negativ PCR ose konfirmimi i kalimit të Covid-19, janë zgjatur për një javë tjetër dhe janë të vlefshme deri në 14 qershor 2021, ndërsa Maqedonia e Veriut vazhdon të jetë në vendet për të cilat ekziston përjashtim nga ndalimi i udhëtimit në Greqi për shtetasit e vendeve të treta, tha korrespondenti i AIM nga Athina.

Vendimi ministror është publikuar tashmë në Gazetën Zyrtare të Greqisë, hyn në fuqi nesër në 06:00 dhe janë futur disa ndryshime, të cilat u njoftuan të premten nga zv. Ministri i Mbrojtjes Civile Nikos Hardalias.

Testi negativ PCR për hyrjen në Greqi, në vend të pesë vjeçarve, është i detyrueshëm për të gjithë mbi gjashtë vjeç, izolimi 14-ditor i rasteve pozitive zëvendësohet me dhjetë ditë ose shtatë ditë nëse është një person që tashmë është vaksinuar, dhe lista e vendeve për të cilat lejohet hyrja në Greqi i shtohet Mali i Zi.

Në të njëjtën kohë, të njëjtat rregulla dhe kufizime që zbatohen për qytetarët grekë zbatohen për turistët e huaj, të tilla si përdorimi i detyrueshëm i një maske si në ambiente të jashtme dhe brenda, ndalimi i lëvizjes pas orës 00:30, për shkak të orës policore, mirëmbajtja detyrueshme të distancës, etj.

Drejt Maqedonisë së Veriut është i hapur vetëm vendkalimi kufitar Evzoni (Bogorodicë) me orë pune nga 07:00 deri në 23:00 me kohën lokale, gjegjësisht deri në orën 22:00 me kohën lokale të Maqedonisë/Telegrafi/