Të lahesh me ujë të nxehtë apo ujë të ftohtë?

Shpërndaje

Uji i nxehtë ka ndikim të drejtpërdrejtë mbi muskuj, i çliron dhe i lehtëson ata. Nëse ke dhimbje koke gjatë një dite të lodhshme, aq më mirë. Lëre ujin e ngrohtë të bjerë mbi trup si një minimasazh mbi shpatulla, qafë dhe në shpinë.

Studimet e fundit kanë treguar se dushi i nxehtë mund mund të të largojë edhe gjendjen e ankthit, kështu që kushdo që ka një punë stresuese, këshilla më e mirë është një dush i nxehtë në mbrëmje, pavarësisht se temperaturat jashtë mund të jenë të larta.

Po ashtu, dushi i nxehtë largon edhe simptomat e etheve në rastet e virozave të ndryshme që kalon trupi gjatë kësaj periudhe Covid-i.

Dushi me ujë të ftohtë — aq sa i besueshëm është për këtë periudhë — është po kaq i shëndetshëm për trupin. Ta lësh veten nën ujë të ftohtë, qoftë edhe për 5 minuta, mund të ndihmojë trupin “të shkundet” dhe të zgjohet. Kjo mënyrë do të ndryshojë temperaturën e trupit për pak, por në të njëjtën kohë të zhduk edhe lodhjen si me dorë.

Dushi me ujë të ftohtë, të paktën për tri minuta një herë apo dy herë në ditë është i rekomanduar nga studiuesit si një kurë kundër depresionit. Por sigurohu që më parë të kesh bërë një kontroll te doktori.