Identifikohen dy serbët që dyshohet të kenë lidhje me helmimin në Deçan

Shpërndaje

Prokuroria Themelore në Pejë ka njoftuar se janë identifikuar dy serbët, të cilët dyshohet se kanë lidhje me helmimin e ujit në Deçan.

Prokuroria ka bërë të ditur se pas identifikimit të këtyre personave, do të verifikohet nëse të njëjtin kanë lidhje me situatën e krijuar në Deçan.

“Prokuroria Themelore në Pejë, njofton opinionin publik se, lidhur me situatën e krijuar ditëve të fundit në komunën e Deçanit, pasi janë pranuar informata se para disa ditësh janë parë duke lëvizur në drejtim të Manastirit të Deçanit, dy persona të nacionalitetit serb, menjëherë janë ndërmarrë veprime me autorizimin e Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore të Pejës në koordinim me Agjencinë e Kosovës për Inteligjencë (AKI) dhe Drejtorinë Rajonale të Policisë së Kosovës në Pejë, ashtu që është bërë identifikimi i personave që shihen në ato fotografi dhe do të verifikohet nëse kanë lidhshmëri eventuale me situatën e krijuar ditëve të fundit në komunën e Deçanit”, thuhet në njoftim.