Bexheti: Nuk duhet të keqpërdoret tragjedia, komunat nuk kanë të bëjnë me këtë punë!

Shpërndaje

Në një intervistë të dhënë mbrëmë për Tv Klan Maqedoni, rektori I UEJL akademik Abdylmenaf Bexheti, ka kërkuar nga partitë politike që të mos politizojnë rastin e tragjedisë së 8 shtatorit në Tetovë.

I pyetur për kërkesën e partive politike për dorëheqje madje edhe të kryetares së komunës së Tetovës lidhur me këtë rast, ai theksoi se, sipas ligjeve në fuqi, komunat dhe jo vetëm komuna e Tetovës, port ë gjitha komunat në vend, nuk kanë ingerenca për sa i përket menaxhimit të objekteve shëndetësore, dhe se këto ingerenca janë plotësisht të centralizuara.

Ai gjithashtu theksoi se është pak sa paradoksale që përgjegjësi për këto çështje të kërkohet në zgjedhjet lokale.