Regjistrimi i popullsisë, Selami: Dita e sotme- vendimtare për zgjatjen afatit

Shpërndaje

Ecuria e ditës së sotme të regjistrimit do të jetë vendimtare nëse Enti Shtetëror i Statistikave do të kërkojë ditë shtesë për të përfunduar këtë proces.

Kështu u shpreh për TVM2 zëvendësdrejtori i Entit të Statistikave, Ilmi Selami, sipas të cilit regjistruesit në mënyrë intensive po kryejnë obligimet e tyre të regjistrimit në teren.

“Duhet të presim mbarimin e kësaj dite të shohim se si do të mbarojë ky proces gjatë ditës së sotme dhe pasi t’i bëjmë matjet dhe kalkulimet të shohim se vallë gjatë ditëve në vijim e mbarojmë procesin ose jo. Nëse konstatojmë se nuk e arrijmë dot procesin, atëherë nëse konstatojmë se procesin mund ta përmbyllim me sukses absolutisht nuk do të ketë nevojë për një gjë të tillë.”,- tha zëvendësdrejtori i Entit Shtetëror për Statistikë, Ilmi Selami.