11 Tetori, Pendarovski: Pa këtë kryengritje s’do kishim shtet

Shpërndaje

Në ceremoninë qëndrore, Presidenti Stevo Pendarovski tha se po të mos ishim pjesë e koalicionit antifashist Maqedonia e Veriut nuk do të ishte shtet.

“Ideja për liri ka udhëzuar të drejtët të cilët kanë dashur që vet ta mendojnë të tashmen dhe të ardhmen e vet. Kryengritja filloi në çastin më të errët të historisë sonë. Dekada nga padrejtësia kombëtare, asimilim të dhunshëm dhe propaganda, kulminuan me okupimin fashist në prill të vitit 1941. Si ideologji e së keqes që ndan popujt në superior dhe të padenjë fashizmi i dha për të drejtë më të fuqishmit që të sundojë brutalisht mbi më të dobëtit.” – tha Presidenti i vendit, Stevo Pendarovski.