LSM: Qeveria të mos bjerë në ndikimin e lojërave të punëdhënësve, do të bllokojmë edhe zonat ekonomike

Shpërndaje

Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë i bëri thirrje Qeverisë që të mos bjerë nën ndikimin e punëdhënësve dhe Këshillit Ekonomiko-Social trepalësh që bashkërisht t’i mbivotojnë për rritjen e pagës minimale në 18.000 denarë.

LSM sot përmes një deklarate njofton se nëse të enjten Kuvendi në seancën plenare nuk e voton projektligjin e “të Majtës” për rritjen e pagës minimale, do të ketë grevë të përgjithshme, e cila përveç fabrikave, institucioneve dhe rrugëve, do të bllokojë edhe zonat e lira ekonomike.

“LSM tashmë është në grevë për shkak të mos plotësimit të kërkesave nga punëdhënësit dhe zgjidhjet e turpshme të propozuara që i çojnë çdo KES për të blerë kohë që ne nuk e kemi!

Qeveria që doli me analizë që ne e mirëpresim dhe që konfirmon se propozimi i LSM-së është zgjidhja më realiste dhe më e qëndrueshme si zgjidhje konceptuale dhe se biseduan pozitivisht dhe prandaj kërkojmë që të mos bien më nën ndikimin e lojërave të punëdhënësve.

Kërkojmë që në votim të KES të vendosin propozimin e LSM-së, i cili për ta, duke u konkluduar pas analizës së përgatitur prej tyre dhe diskutimeve që ata drejtojnë në KES, është i pranueshëm.

Ne inkurajojmë Qeverinë që të qëndrojë krah për krah me punëtorët dhe të japë atë që kërkojmë”, thonë nga LSM.