Rama: Gati pako prej 8 mld lekësh në mbështetje të shtresave në nevojë

Shpërndaje

Qeveria do të jap 8 miliardë lekë në mbështetje të shtresave në nevojë për festat e fundvitit.

Nga kjo “pako e madhe”, siç e ka cilësuar Rama, përfitojnë 1 milionë individë, të cilët do të mund të marrin mbështetjen financiare në ditët e para të janarit.

Nga kjo ndihëm përfitojnë familjet me ndihëm ekonomike, pensionistët, personat me aftësi të kufizuar etj.

Kjo pako, shkruan Rama, tregon se qeveria është e shumicës dhe jo e disave.

“Qeveria po mbyll Pakon e Madhe në mbështetje të 1 milionë individëve, për të lehtësuar ndjeshëm daljen e familjeve shqiptare nga ky dimër i ngarkuar, duke zeruar efektin e inflacionit të luftës mbi konsumin bazë për pensionistët, familjet në ndihmë ekonomike, posaçërisht nënat kryefamiljare në skemën e ndihmës ekonomike, paraplegjikët, tetraplegjikët, personat me aftësi të kufizuara, invalidët e punës, po edhe për punonjësit e shtetit – duke dhënë më shumë për ata që fitojnë më pak, por pa lënë askënd pa mbështetje.

Pakoja e Madhe, e cila parashihet mbi 8 miliardë lekë në dorë për të gjithë individët e përfshirë, do të mbyllet brenda ditës së sotme dhe do të shpërndahet e gjitha në ditët e para të janarit.

Kjo është qeveria e shumicës, jo e disave dhe faktet e shifrat thonë se volumi i mbështetjes financiare të atyre që fitojnë më pak apo të shtresave në nevojë, në vitet e qeverisjes sonë (pa llogaritur fondet masive të Rindërtimit pas tërmetit apo të Luftës me pandeminë) është disafish më i lartë se sa në tërë qeveritë e mëparshme të marra së bashku”, shkruan Rama.