Të arrestuar në Shkup, Tetovë e Veles! Dyshohen për keqpërdorim seksual me një të mitur (Video)

Shpërndaje

Nga MPB bëjnë të ditur se kanë parashtruar kallëzim penal ndaj 10 personave për keqpërdorim seksual të një të miture dhe për përgatitje të materialit pornografik.
Njoftimi nga MPB-ja:
Kallëzim penal për 10 persona për abuzim seksual të të miturit dhe përgatitje të materialit pornografik

Sot (30.03.2023) Njësia nacionale për luftimin e kontrabandës me migrantë dhe trafikimit me qenie njerëzore pranë Sektorit për hetime kriminale në Departamentin për luftimin e krimeve të organizuara dhe të rënda, në bashkëpunim me Sektorët për punë të brendshme Veles, Shkup dhe Tetovë, nën drejtimin e prokurorit publik Prokuroria Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar ka ngritur kallëzim penal kundër 10 personave, për të cilët ekziston dyshimi se janë të përfshirë në kryerjen e veprave penale “trafikim me fëmijë” (neni 418 -d paragrafi 1 dhe 3), “prodhimi dhe shpërndarja e pornografisë për fëmijë” (neni 193 paragrafi 3) dhe “keqpërdorimi seksual i personit të dobët” (neni 187 paragrafi 2 cv paragrafi 1) të Kodit Penal.

Paraprakisht, më 26 janar 2023, Departamenti për Luftimin e Krimit të Organizuar dhe të Rënda ka paraqitur kallëzim penal kundër S.D.(25) nga Velesi për veprën penale “trafikim me fëmijë” (neni 418-d paragrafi 1 dhe paragrafi 3. ), D.S. (32) nga Tetova për veprën penale “Trafikim me fëmijë” (neni 418-d paragrafi 3 c.v. paragrafi 1) dhe D.N. (25), T.I. (22) dhe K.T. (24) nga Velesi, për veprën penale “Trafikim me fëmijë” (neni 418-g, paragrafi 3) të Kodit Penal, për të cilin nga gjyqtari i procedurës paraprake, S.D., D.S., D.N. dhe ti. i është shqiptuar masa e paraburgimit prej 30 ditësh, ndërsa K.T. është dënuar me arrest shtëpiak.

Pas ndërmarrjes së masave dhe aktiviteteve të mëtutjeshme nga NESKMTL në bashkëpunim me OSHP kompetente për QKK, janë identifikuar edhe persona të tjerë, të cilëve u referohet kallëzimi penal i sotëm, për të cilët ekziston dyshimi se janë të përfshirë në kryerjen e veprave penale. Në bazë të urdhrave të lëshuar nga gjyqtari i procedurës paraprake të Gjykatës Themelore Penale Shkup, në zonën e Velesit, Tetovës dhe Shkupit, janë kryer bastisje në shtëpinë dhe objektet tjera të personave të paraqitur, me ç’rast nëntë persona u është hequr liria dhe është shpallur në kërkim nga një person, i cili ndodhet jashtë vendit. Nga kontrollet janë gjetur dhe konfiskuar përkohësisht aparate celulare, marihuanë, pistoletë gazi dhe sende të tjera që janë objekt i një krimi.

Departamenti për Luftën e Krimit të Organizuar dhe të Rënda ka paraqitur kallëzim penal në Prokurorinë Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit ndaj personave D.P.T.(23), A.Z.(25), R.A.(27).T.L.(26) , S.N.(25), të gjithë nga Velesi dhe R.V.(21) nga Shkupi për veprën penale “Trafikim me fëmijë” nga neni 418-d paragrafi 3 i KP, A.F.(22). dhe B.F.(27) të dy nga Velesi për veprën “keqpërdorim seksual ndaj personit të dobët” nga neni 187 paragrafi 2 cv paragrafi 1 të KP, K.B.(31) nga Velesi dhe B.P.(31) nga Tetova për veprën penale “ prodhimi dhe shpërndarja e pornografisë për fëmijë” nga neni 193 paragrafi 3 i Kodit Penal.