Xhaferi: Nuk është korrekte përzierja e Albin Kurtit në politikën në Maqedoni

Shpërndaje

Nuk kam çfarë të mendoj për Albin Kurtin, le të mendojnë qytetarët e Kosovës, ata që e kanë zgjedhur, tha në edicionin e fundit të emisionit “Stadiumi” në Kanal 77, njeriu i parë i Qeverisë teknike, kryeministri Talat Xhaferi. lidhur me mendimin e tij për Kryeministrin e Republikës së Kosovës.

“Është e parëndësishme se çfarë do të mendoj unë apo dikush prej anash, sigurisht që ai ka kompetencat dhe obligimet e veta ndaj institucioneve dhe qytetarëve dhe në atë kontekst është e parëndësishme se çfarë do të mendojmë” ne, thotë Xhaferi.
Duke folur për përkrahjen e Kurtit në ngjarjet politike në vendin tonë, ai theksoi se nuk është aspak korrekte dhe nuk mund të sjellë asgjë të mirë dhe këtë e tregojnë përvojat e kaluara, transmeton Televizioni News

“Nuk është puna se a më shqetëson diçka apo jo personalisht, por si parim nga kjo anë askush si subjekte politike nga këtu nuk ka ndërhyrë në punët zgjedhore atje. Duhet të jetë kolegjiale dhe parimore të mos ndërhyhet sepse përvojat nuk janë të mira nga marrëdhënie të tilla. Në vitet 90, me idenë se do të kontribuonte në çështjet organizative, këtu u bë ajo që u bë me Partinë për Prosperitet Demokratik, më pas u krijua partia PDSH, pastaj lindi PDSH, prandaj është e pavend të ndërhyhet. prej andej, por zgjedhja është e tyre dhe nuk ka asgjë tjetër për ta interpretuar, theksoi Xhaferi, transmeton Televizioni news
Ai thotë se si kryeministër teknik ende nuk ka vendosur nëse fillimisht do të vizitojë Kurtin apo Edi Ramën dhe se gjithçka varet nga koordinimi dhe dinamika e aktiviteteve të të dyve.