Greqia dëbon mbi 4 mijë shqiptarë, ja arsyeja

Shpërndaje

Policia greke njoftoi sot se për muajin korrik janë dëbuar për në vendet e tyre të origjinës, për hyrje të paligjshme 841 emigrantë.

Për muajin korrik, policia greke kthehu për në vendet e tyre të origjinës, shtetas te tjerë të kombësive të ndryshme. Në kurriz të këtyre shtetasve të vendeve të treta, janë vendimet për kthim dhe deportim lëshuar nga autoritetet përkatëse për hyrje të paligjshme në Greqi.

Si gjithnjë, numri më i madh i kthimeve ishte për Shqipërinë (377), Irak (141), Pakistan (74), Gjeorgji (43), Bangladesh (29), Turqi (28), Algjeri ) dhe Iranit (18).

Për 7-mujorin e parë Greqia ka dëbuar 4.267 shqiptarë nga 7.959 të kthyer me kombësi të ndryshme.