Rrëfimi i plotë i Ziadin Selës: Ja si më sul.muan në Kuvend më 27 prill (VIDEO)

Shpërndaje

Deputeti Ziadin Sela ka rrëfyer për INA se çfarë kishte ndodhur më 27 prill të 2017 në Kuvendin e Maqedonisë një nga netët e përgj.akshme ku ai ishte caku i sul.mit të tur.mave dhe mas.kave të organizuara që kishin për synim eliminimin e tij dhe se për këtë ai disa minuta ishte shpallur i vde.kur.

Ja rrëfimi i tij:
“Pas seancës plenare shkuam tek press qendra ku kryetari i ri i Kuvendit duhej të japë deklaratë. Në fillim isha tek korridori në hyrje të sallës së mediave qëndroja me Syrija Rashidin dhe Vesel Memedin. U dëgjua një bri.tmë. Thanë se turma po hyn brenda. Në atë moment hymë në press qendër. Derisa mbahej konferenca e Talat Xhaferit kishte disa persona që mbanin derën nga njerëzit. Në një moment u hap dera sepse nuk mund ta mbanin më. Turma hyri. Unë isha në qosh të sallës në të majtë të foltores. Para meje isha Syrija Rashidi dhe Rexhail Ismaili djathas e kisha Zoran Zaevin dhe deputetët e tjerë. Erdhi turma drej neve. Drejt meje. Syrijai dhe Rexhaili tentuan të më mbrojnë. Kishte vazhdimisht kër.cënime me jetë. Ju jeni tradhtar. Do ju vr.asim na thanë. Kishte edhe kër.cënime personale për mua. Sela ske ku të ikësh do të vr.asim. Vazhdimisht hidh.eshin gjësende të forta. Mbaj mend se një dërrasë më ra në kokë. Edhe nji monitor kompjuteri. Monitorin ma hodhën mua direkt edhe një shtizë flamuri. Nuk e di saktë kush ma hodhi shtizën.
E kam vërejtur se një femër vazhdimisht më ka ndjekur më kamerë. Prokuroria sigurisht që ka më shumë detaje. Ishte një me maicë që e mbaj mend ishte me maskë dhe vazhdimisht e drejtonte turmën. Ata e drejtonin gishtin kah unë. Merreshin vesh me atë gruan. Në një moment na thanë se shërbimet po bëjën korridor që të dalim por ju thash se ska logjikë sepse e shoh se turma është kah une. Meqë deputetët dolën disa unë isha i hapur për su.lme.
S’kisha barrierë para meje që të më mbrojë. Kisha anezi të plotë nuk mbaj shumë mend kohën e saktë. Turma mu afrua shumë. Më kapën për koke dhe më god.isnin. U largova njëherë nga ai vend por god.itja me monitorin dhe shtizën më hutoi. Fillova të mos kem më orientim dhe humbisja frymëmarrjen skishte ajër. Asnjë prej personave që më kanë sul.muar se mbaj mend se ka dashur të më mbrojë.
Po të ishte ashtu do më prisnin me lule dhe duartrokitje. Nuk kishin për qëllim të më mbrojnë. Skishtë ashtu personash. E mbaj mend se njëri prej sigurimit gjuajti me ar.më në ajër dhe kjo e zemëroi edhe më tepër turmën. Në atë moment ne të gjithë ishim pre e rre.zikut të lartë. Pasi kam humbur vetëdijen smbaj mend asgjë. Vetëm kur jam zgjuar në dhomën 334 të Kuvendit. Ai djali me mjekërr ishte i pari që hyri në su.lm. Kishte maicë të zezë. Sha.nte dhe kër.cënonte. Ai më ra në sy. Një tjetër ishte me syza në kokë dhe mbante jelek. Ai tjetri ishte me mas.kë dhe më numrin 6 në fanellën e tij.
Deputeti Vlado Gjorçev tentonte ta pengojë turmën. Ishte mes neve dhe turmës. Momentin e fundit që e mbaj mend se di se si arrita të largohem nga grupi i tjetër i deputetëve. E mbaj mend se kam rënë në gjunjë dhe më godisnin nga koka dhe trupi. Se di se si më kanë të.rhequr zv.arrë sepse kisha filluar të humb vetëdijen. E mbaj mend rënien në gjunjë si momentin e fundit para se ta humb vetëdijen. Nuk e di saktë si u largova nga turma e deputetëve. Isha i hutuar nga god.itjet” .

Materiali i intervistës edhe nga Kallxo.com