TESTONI VETEN: Sa e njihni politikën?!

Shpërndaje

Më shumë ministra të Gruevskit ka në kryesinë e cilës parti:

 1. VMRO
 2. BDI
 3. SDSM

Përgjigja e saktë: 2

Cilin kandidat e mbështet politikani që i tha “Veren do smrt” Sasho Mijallkovit:

 1. Blerim Rekën
 2. Gordana Siljanovskën
 3. Stevo Pendarovskin

Përgjigja e saktë: 3

Cilët partnerë të Nikolla Gruevskit e mbështesin Stevo Pendarovskin:

 1. Ali Ahmeti
 2. Amdi Bajram
 3. Menduh Thaçi
 4. Të gjithë

Përgjigja e saktë: 4

Buxheti për NATO-n ka qenë më i ulët kur ministër i mbrojtjes ishte:

 1. Talat Xhaferi
 2. Zoran Jolevski
 3. Radmilla Shekerinska

Përgjigja e saktë: 1

Cili prej këtyre nuk ka qenë kandidat konsensual:

 1. Gjorge Ivanov 2009
 2. Stevo Pendarovski 2014
 3. Stevo Pendarovski 2019

Përgjigja e saktë: 2

Sipas Nikolla Gruevskit kush është njeri i fjalës:

 1. Menduh Thaçi
 2. Zoran Zaev
 3. Ali Ahmeti

Përgjigja e saktë: 3

Ministri i shëndetësisë Nikola Todorov në bomba e quante “toj budalata pred mene”. Për cilin paraardhës të tij si ministër në kabinetin e Gruevskit e kishte fjalën:

 1. Imer Selmani
 2. Bujar Osmani
 3. Venko Filipçe

Përgjigja e saktë: 2

Për bythët e cilit kalë flisnin Ali Ahmeti dhe Musa Xhaferi: 

 1. Të Qemos
 2. Të Qashifit
 3. Të Shemës

Përgjigja e saktë: 3

Për zgjedhje të guvernatorit të Bankës Popullore Zoran Zaevi u dakordua me:

 1. Hristijan Mickovskin
 2. Ali Ahmetin
 3. Vesel Mehmedin

Përgjigja e saktë: 1

Bisedimet me BE-në do të fillojnë:

 1. Dhjetorin e ardhshëm
 2. Qershorin e ardhshëm
 3. Kur të burgosen kriminelët

Përgjigja e saktë: 3