I kuq, i gjelbër apo i verdhë? Cili është speci më i shëndetshëm?

Shpërndaje

Ka shumë lloje të specave, por ngjyrat janë gjithmonë të kuqe, të verdhë ose jeshile.

Ata janë një ushqim me plot vitamina dhe jashtëzakonisht të shëndetshëm.
Specat kanë rreth 300 miligramë vitaminë C për frutë – më shumë se limoni ose portokalli.

Për shkak të kësaj, ndihmojnë në humbje peshe. Kanë rreth 50 kalori, pak yndyrë dhe karbohidrate, dhe shumë ujë. Përmbajnë magnez, hekur, kalium, kalcium dhe beta-karoten.

Specat me ngjyrë të gjelbër grumbullohen herët, andaj kanë një shije pak të hidhur. Ato pasohen nga specat me ngjyrë të verdhë derisa specave të kuq u nevojitet të piqen më shumë, andaj përmbajnë shumë vajra vegjetale sekondare dhe vitaminë C më shumë se të gjithë specat e tjerë. Pra, specat e kuq janë varietetet më të shëndetshme.