“Zgjedhjet presidenciale”, analisti Aliu demanton Grubin

Shpërndaje

1. Talat Xhaferri NUK BËHET President ,
– NUK BËHET PRESIDENT POR BËHET USHTRUES DETYRE I PRESIDENTIT-KUPTOHET PRESIDENTI ZGJIDHET,

2. Zgjedhjet përsëriten ,
– NUK ËSHTË E VËRTETË,MUND TË PËRSËRITEN NËSE PARTITË SHQIPTARE I MBËSHTESIN,

3. Nuk e marrim datën për negociata me BE ,
-NUK ËSHTË E VËRTETË, DATA NUK VARET NGA EPILOGU I ZGJEDHJEVE PRESIDENCIALE SEPSE NUK PARAQITET KRIZË KUSHTETUESE POR VETËM POLITIKE,

4. Zvarritet procesi i anëtarësimit në NATO ,
-NUK ËSHTË E VËRTETË ,PROCESI DO TË ZGJASË DERI NË FUND TË VITIT ME RRATIFIKIMIN NGA SHTETET ANËTARE DHE KJO SKA LIDHEJE ME PRESIDENCIALET,

5. Shqiptarët e humbin shansin e barazisë gjuhësore në presidencë ,
-PO ÇFAR TË DREJTASH DHE OBLIGIMESH ZBATOHEN PËR SHQIPTARËT TEK PRESIDENCA.VEB FAQA ZYRTARE ,TABELAT ETJ ,PATJETËR TË RESPEKTOHET LIGJI,

6. Nuk rrumbullakësohet procesi integrues ,
-NUK ËSHTË E VËRTETË,PROCESI INTEGRUES RRUMBULLAKSOHET PËR NË NATO SI ANËTARE FUQIPLOTË NË NATO ME RATIFIKIMIN NGA VENDET ANËTARE DHE KJO KTHIM PRAPA SKA.e PËR NË BE ,KUPTOHET,PËRMBUSHJA E DETYRAVE ME HAPJEN E KAPITUJVE-RRUGA ËSHTË E GJATË DHE MUNDIMSHME.

7. Nxitet krizë zgjedhore presidenciale dhe parlamentare ,
-NUK KA KRIZË ZGJEDHORE.OSE DO TË NDYRSHOHET MODELI, OSE DO TË DËSHTONIN PËRSËRI OSE LE TA ZGJEDHIN VET KOKË NË VEHTE.

8. Nuk i kemi numrat për ndryshim të kushtetutës (proces për të cilin nevojiten së paku 6 muaj procedurë)
– SI I PATËT NUMRAT PËR AMNISTINË DHE PËR PAZARET E LIGJIT PËR PP QË PO BËHEN,GJENI EDHE PËR NDRYSHIMIN E MODELIT ZGJEDHOR PËR PRESIDENT MADJE EDHE PËR PARLAMENTARE.

Demokracia ka kuptim vetëm nëse në të mirret pjesë, prandaj, dilni bashkë me të gjithë anëtarët e familjes më 5 maj.
-DEMOKRACIA KA KUPTIM VETËM ME SUNDIM TË SË DREJTËS,

Bëhuni pjesë e rrumbullakimit të barazisë gjuhësore dhe integrimit euroaltantik, ju lutem mos kontribuoni në nxitje të krizës duke qëndruar në shtëpi dhe duke abstenuar.

-PO A NUK THATË PARA PES VITESH SE U ZYRTARUZUA,ÇFAR DUHET TË RRUMBULLAKSOHET TANI

#VOTO3
= DHE TANI,SHQIPTARËT DO TË VLERËSOJNË VET SE SI DO TË VEPROJNË, JO SI THUA TI APO UNË,SOVRANI JANË ATA !

(Q.ALIU)