Tragjedia në Bullgari: Ky është shoferi i autobusit që ishte në timon në momentin e aksidentit

Shpërndaje

Shoferi Ljupço Zafirov është një nga të vdekurit në aksidentin e tmerrshëm të autobusit në Bullgari, ku sipas burimeve zyrtare, 44 persona humbën jetën dhe shtatë u plagosën.

Alpinisti shumëvjeçar Igor Smilev tregon me pikëllim të madh për Fokus miqësinë e tij me Zafirovin, i cili prej kohësh ka bashkëpunuar me shoqatat e alpinistëve në organizimin e tureve.

“Ljupço ishte një shpirt njeriu. Zemër-Mal, një person që dinte të ndihmonte edhe në momentet më të vështira. E shoqja e la, i mori gjithçka dhe ai filloi të ngrihej sërish nga hiri, nga “hiçi”. “Komuniteti alpinist humbi një mik të madh, një profesionist të lartë”, thotë Smilev.

Kompania e tij malore ka pasur shofer në 90% të turneve Zafirovin, dhe Smilev ka vetëm fjalë lavdërimi për profesionalizmin e tij.

“Ai gjithmonë përpoqej të na kënaqte, na çonte të sigurt në male dhe na kthente në shtëpi. Shpesh dinte të ulte çmimin kur shihte që pesë-gjashtë veta e kishin anuluar udhëtimin. Më thoshte: A, be Smilev, a kështu do të japësh para nga xhepi. Jep një mijë më pak”, shtoi bashkëbiseduesi ynë.

Kur ka dëgjuar lajmin për tragjedinë, bashkëbiseduesi ynë ka pasur një ndjenjë shumë të keqe dhe sapo ka marrë vesh se në mesin e të vdekurve ishte edhe Zafirov është tronditur. Një moment e shqetëson në veçanti alpinistin.

“Ljupço më telefonoi katër-pesë ditë më parë, por unë nuk arrita t`I përgjigjesha. Zakonisht këtë e bënte sapo vinte në Veles, kështu që pinim kafe në një lokal. Tani më vjen shumë keq që nuk e thirra. Nuk do ta di kurrë pse më kërkoi. “Jam shumë i trishtuar, të paktën po ta kisha thirrur, ndoshta do të kishin ndryshuar shumë gjëra”, tha Smilev.

“Njeriu na merrte dhe na sillte shëndoshë e mirë në shtëpi, dhe unë nuk kam asnjë foto me një nga njerëzit më të merituar për të gjitha turnet e organizuara”, thotë me keqardhje Smilev.